Karstulan ampumaviikko ja ampumarata on elämys!

Aina silloin tällöin saamme ampujilta palautetta siitä, että ratamme ei täytä kaikkia SAL:n kilpailuille asettamia ratamäärityksiä. Ei täytäkään. Se ei myöskään ole ratamme eikä järjestämämme kilpailun olemassaolon tarkoitus.

Karstulan kansainvälistä ampumaviikkoa järjestetään sen vuoksi, että se tarjoaa leirimäiset harjoitteluolosuhteet, joissa eri tasoiset ammunnan harrastajat voivat kilpailla samassa kilpailussa, samoissa olosuhteissa, keskenään. Kilpailun hohdokkuus lienee siinä, että vierekkäisillä radoilla saattaa ampua kansainvälisen tason olympiavoittaja ja nuori, vasta ammuntauransa alussa oleva harrastaja. Ammunnan harrastajia osallistuu vuosittain viikolle Suomen lisäksi mm. Ruotsista, Norjasta, Saksasta ja Sveitsistä. Tapahtumaan osallistuvilla ampujilla on kaikilla erilainen ammunnan tausta ja historia, mutta yhteinen kieli. Se näkyy ja sen voi kokea ampumaviikolla.

Karstulan kansainvälisellä ampumaviikolla näyttäytyy myös ammunnan historiaa. Ulkoradan ilma-aserata on jo niin uniikki kokemus, että tämänpäivän nuorilla ampujilla ei saata olla ajatustakaan siitä, millaisissa olosuhteissa ennen vanhaan on ammuntasuorituksia tehty. Kokemus voi olla heille täysin uusi ja ennenkuulumaton. Siitä huolimatta nuori voi tehdä elämänsä parhaimman tuloksen tällä radalla ja poistua ampumaviikolta entistä itsevarmempana omasta osaamisestaan. Ehkä paras palaute, mitä ilma-aseradalla onnistuneelta saksalaiselta nuorelta on saatu, on se, että kun ammut paperitauluun, joudut miettimään jokaisen laukauksen tarkempaan, kuin ampuessasi elktroniseen tauluun. Lisäksi joudut harjoittamaan keskittymistäsi, koska häiritseviä tekijöitä on enemmän. Tämä vahvistaa osaamista.

Karstulan kansainvälinen ampumaviikko ei voi eikä pysty kilpailemaan puitteillaan viimisen päälle virallisten kisojen kanssa. Mutta se pystyy antamaan ammunnan harrastajille uusia kokemuksia ja elämyksiä – rentoa oloa muiden ammunnan harrastajien kanssa, leppoisassa, kauniissa ja vehreän kesäisessä ympäristössä, jossa itse suoritus ei ole keskiössä, vaan muihin ampujiin tutustuminen, oppiminen ja lajissa kehittyminen. Tämän vuoksi ampumaviikko on juuri oivallinen ympäristö esimerkiksi nuorille alan harrastajille kehittyä lajissaan leirimäisissä olosuhteissa, oppien kokeneimmilta henkilöiltä ja harjoitellen rauhallisessa miljöössä, edullisesti.

Liitteenä on PUMMI-ampumarata-alue muutamine kuvineen. Jos olet tulossa vieraaksemme ampumaviikolle ensimmäistä kertaa ja sinulla on jotain kysyttävää radoista, ota toki yhteyttä, neuvomme mielellämme ja kerromme lisää tapahtumasta ja puitteista.

Jo 54 vuoden perinteet omaava Karstulan ampumaviikko on elämys! Teemme tätä talkootyönä rakkaudesta lajiin ja rakkaudesta ammunnan harrastajiin -ystäviimme. Olet lämpimästi tervetullut seuraamme tulevana kesänä 29.6.-6.7.2019.

KarMAS ry